Gepubliceerd op 28 november 2017

Zo populair als de voetbalsport is in Nederland, is uniek in de wereld. Ook meisjes kiezen steeds vaker voor voetbal. Onlangs werd de allereerste 'Voetbalatlas' gepresenteerd.

Net zo'n Bosatlas als je vroeger op school had, maar dan vol met informatie over voetbal, de populairste sport die we in Nederland kennen. In de Voetbalatlas vind je nuttige informatie, cijfers en grafische weergaven over voetbal in Nederland en natuurlijk een kaart van Nederland met alle clubs. 

Dat dit er veel zijn, blijkt direct wanneer je deze speciale atlas openslaat: 3.027 clubs. Dat betekent dat iedereen in Nederland een voetbalclub heeft op gemiddeld 1,6 kilometer afstand vanaf huis! Het is helemaal leuk om te zien dat aan onze eigen Cruyff Courts en Schoolpleinen14 een apart hoofdstuk is gewijd, over de maatschappelijke waarde van voetbal. De Cruyff Courts bieden iedere week sporten aan voor kinderen uit de buurt en de Schoolpleinen14 maken buitenspelen na schooltijd aantrekkelijker. Met deze projecten brengt de Cruyff Foundation jeugd vooruit door beweging. 

Dat wordt met deze bijzondere uitgave letterlijk in kaart gebracht. 

Meer weten over de Voetbalatlas? Lees hier meer informatie.