Gepubliceerd op 29 april 2021

Johan Cruijff had altijd al de wens om iets te betekenen voor vluchtelingenkinderen. En dat is nu -met grote dank aan de spelers van de Nationale Postcode Loterij, die dit project financieren- werkelijkheid geworden.

Samen met de NGO, Movement On The Ground worden er in totaal drie Cruyff Courts gerealiseerd op de Griekse eilanden Lesbos en Samos. Het eerste Cruyff Court op Lesbos is deze maand gerealiseerd en vol enthousiasme in gebruik genomen! Om te laten zien welke impact een Cruyff Court heeft voor de bevolking, delen we hun verhalen.

Mohammed Adnan

Mohammed Adnan is 21 jaar en geboren in Irak. In juni 2019 is hij samen met zijn familie naar Griekenland gevlucht. Hier kwamen ze terecht in het vluchtelingenkamp Kara Tepe. Vijf van zijn familieleden kregen inmiddels een verblijfsvergunning in Duitsland. Hij en zijn broer niet. Vol goede hoop voor de toekomst blijft hij actief als sportcoach en fotograaf voor Movement On The Ground. Zo heeft hij de afgelopen maanden de realisatie van het Cruyff Court in het vluchtelingenkamp in beeld vastgelegd. Voor hem een bijzondere plek, het Cruyff Court biedt namelijk een kans voor de bevolking om te spelen, leren en groeien.

Bekijk de video van Mohammed om meer te weten te komen over zijn verhaal en wat sport voor hem betekent:


Ali

“To me, football means that we are united, no matter our nationality, skin color or religion. This Cruyff Court gives us a space to play. It’s also a place that unites us.”

Maak kennis met Ali. Ali is 12 jaar, geboren in Afghanistan en deelnemer aan het sportprogramma voor vluchtelingen op Lesbos. Hier krijgt Ali de mogelijkheid om te spelen, te leren en contact te maken met andere kinderen.

Totdat hij een eigen thuis heeft, hopen we door middel van sport te zorgen voor verlichting en plezier.