Gepubliceerd op 21 februari 2018

​Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Amsterdam het Stadionplein vernoemt naar de legendarische voetballer Johan Cruijff. Binnenkort wordt de naam van het plein voor het Olympisch Stadion aangepast naar het Johan Cruijffplein.

De gemeente heeft gekozen voor het Stadionplein vanwege de historische band met Johan. Zo won hij met Ajax op 28 september 1972 in het Olympisch Stadion de Wereldbeker.

 "Johan had veel met het Olympisch Stadion en het gebied eromheen. Vroeger kwam hij er vaak voor belangrijke wedstrijden van Ajax en het Nederlands Elftal, later ook voor zijn Institute en Foundation die er kantoor hebben", aldus weduwe Danny Cruijff. "Daarnaast woonden we er in de buurt. Wij zijn dan ook heel blij en vereerd dat het Stadionplein naar Johan wordt vernoemd."

Cruyff Foundation 14K Run
Dit betekent ook dat de Cruyff Foundation 14K Run op 25 april zal starten vanaf het Johan Cruijffplein en zal eindigen in de Johan Cruijff ArenA! Deze Social Run is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff en ter ondersteuning van de Johan Cruyff Foundation. De 14K Run organiseert de Cruyff Foundation in samenwerking met Ajax.