Cruyff Foundation 14K Run

De Cruyff Foundation 14K Run* is een Social Run ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden én geld op te halen voor de Cruyff Foundation.

De Cruyff Foundation 14K Run vindt jaarlijks plaats rond 25 april. De hoofdafstand is een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. Daarnaast is er een 5K Run en een Kids Run. De start van de 14K Run is bij het Olympisch Stadion, alle afstanden finishen in de Johan Cruijff ArenA. 

Wel of geen beperking, jong of oud, zakelijk of particulier: iedereen kan meedoen aan dit unieke hardloopevenement. Voor business teams en VIP teams zijn er speciale arrangementen.

Een onvergetelijke ervaring, dat beloven we!

Inschrijven is enkele maanden voor aanvang van het evenement mogelijk via de speciale Cruyff Foundation 14K Run website. De Cruyff Foundation 14K Run organiseren we samen met Le Champion en Ajax.

*De eerste editie van de Cruyff Foundation 14K Run vond plaats in 2016, naar een idee van hardloopplatform Losse Veter en werd op initiatief van vrijwilliger Maurice Hollaar van de Cruyff Foundation georganiseerd, in samenwerking met de Cruyff Foundation, loopplatform Losse Veter, atletiekvereniging Phanos en Cruyff Institute om Johan Cruijff op sportieve wijze te eren.