Streetwise Cup

De Streetwise Cup organiseren we met trots samen met de Krajicek Foundation voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Niet alleen wordt er lekker gevoetbald, ook brengen we op een laagdrempelige manier het onderwerp equality onder de aandacht en maken we het bespreekbaar.

In de Streetwise Cup is iedereen gelijk. Ongeacht waar je vandaan komt. Wat je gelooft. Of wat je overtuigingen zijn. Wij gaan voor meer sporten en meer oog voor elkaar. Voor meer bewegen en meer ontmoeten.

Voor wie?

Voor jongens en meiden in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar van de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Er is een aparte poule voor jongens en meiden en we spelen in 2 leeftijdscategorie├źn: 10 t/m12 jaar en 13 t/m 15 jaar.

Waar?

De voorrondes worden lokaal gespeeld op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in 85 gemeenten in Nederland. Wil jij met jouw Cruyff Court of Krajicek Playground ook meedoen? Stuur dan een e-mail aan info@streetwisecup.com.

Wanneer?

De voorrondes kunnen tot en met april worden gespeeld. Daarna volgen de stadsfinales, regiofinales en de landelijke finaledag.

Equality x Football

Wij geloven dat winnen meer dan een doelsaldo is. Daarom staat naast plezier in het spel equality centraal bij de Streetwise Cup. Tijdens het toernooi kunnen teams elkaar equality points geven. Deze punten kun je verdienen op basis van sportiviteit, samenwerking en positiviteit en tellen mee in het klassement. Goed gedrag wordt dus beloond en brengt jouw team een stap dichter naar de volgende ronde!

Coronamaatregelen

Uiteraard wordt de Streetwise Cup georganiseerd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Onder de huidige maatregelen (februari 2021) kunnen de lokale voorrondes op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds gespeeld worden.

Meer informatie?

Voor algemene vragen over de Streetwise Cup of deelname kun je een mail sturen aan info@streetwisecup.com

Interviewverzoeken of andere vragen vanuit de media? Stuur dan een mail aan press@streetwisecup.com

Downloads

Toolkit voor organisatoren

100.000

Al meer dan 100.000 kinderen hebben meegedaan aan Cruyff Courts 6 vs 6

200

Het Cruyff Courts 6 vs 6 bestaat uit meer dan 200 evenementen per seizoen