Streetwise Cup

De Streetwise Cup, het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, wordt vanaf eind september 2020 georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation voor kinderen in aandachtswijken in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

Naast plezier in het spel is het van essentieel belang dat deelnemers zich bewust worden van het thema equality en start iedere spelronde met een centrale openingsceremonie. Zo wordt niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten het verschil gemaakt.

Op een laagdrempelige manier brengen we tijdens dit toernooi gelijkheid onder de aandacht en maken we het onderwerp bespreekbaar. Altijd op basis van respect, eerlijkheid, plezier en onderlinge samenwerking. Want hier is iedereen gelijk. Ongeacht waar je vandaan komt, wat je gelooft en wat je overtuigingen zijn.

Speelrondes

De Streetwise Cup bestaat uit 4 speelrondes (lokale voorronde, kwartfinale, halve finale en landelijke finale) en 4 poules: meiden 10-12 jaar, meiden 13-15 jaar, jongens 10-12 jaar en jongens 13-15 jaar. De eerste voorrondes gaan van start op 23 september en worden gespeeld op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. De landelijke finale vindt eind juni 2021 plaats.

Contact

Wil je meer informatie over de Streetwise Cup ontvangen? Neem dan contact op met Danya Limburg, via: Danya@Cruyff-Foundation.org

100.000

Al meer dan 100.000 kinderen hebben meegedaan aan Cruyff Courts 6 vs 6

200

Het Cruyff Courts 6 vs 6 bestaat uit meer dan 200 evenementen per seizoen