Streetwise Cup

De Streetwise Cup wordt met trots georganiseerd door de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Niet alleen wordt er lekker gevoetbald, ook brengen we op een laagdrempelige manier het onderwerp equality onder de aandacht en maken we het bespreekbaar.

In de Streetwise Cup is iedereen gelijk. Ongeacht waar je vandaan komt. Wat je gelooft. Of wat je overtuigingen zijn. Wij gaan voor meer sporten en meer oog voor elkaar. Voor meer bewegen en meer ontmoeten.

SAMENWERKING MET KRAJICEK FOUNDATION

Zowel de Krajicek Foundation als de Cruyff Foundation zetten al jarenlang sport als middel in om kinderen in beweging te krijgen. Samen verschaffen wij aan duizenden kinderen in binnen- en buitenland speelruimte op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Helaas, constateren wij dat de bewegingsarmoede toeneemt, er grote uitval is in het structureel sporten in de leeftijdsgroep 13+ en dat het aantal meiden dat buiten sport en speelt, achterblijft op het aantal jongens. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen en zijn wij een nieuw landelijk straatvoetbaltoernooi gestart. Met de Streetwise Cup willen wij jongeren in beweging brengen en de bewustwording op sociale onderwerpen vergroten.

100.000

100.000

Al meer dan 100.000 kinderen hebben meegedaan aan Cruyff Courts 6 vs 6

200

200

Het Cruyff Courts 6 vs 6 bestaat uit meer dan 200 evenementen per seizoen