'Mijn naam is Nabil en ik ben een Hero! Ik begon ooit zelf als deelnemer aan Cruyff Courts 6 vs 6, een landelijk voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Dit sportevenement wordt jaarlijks georganiseerd door jongeren die deelnemen aan Heroes of the Cruyff Courts. De Cruyff Foundation Coach vertelde me meer over dit project en het leek me leuk om mee te doen.'

'De andere Heroes zijn mijn vrienden, wat het nog leuker maakt om het samen te doen.

Het leek me een uitdaging om aan de andere kant van de tafel te zitten en te helpen dit sportevenement van begin tot einde op te zetten. Bovendien zie ik mezelf wel werken in de sport of evenementenbranche, dus dit is een mooi voorproefje.

Heroes of the Cruyff Courts heeft mij geleerd rustig te blijven. Tijdens de voorrondes van Cruyff Courts 6 vs 6 was ik scheidsrechter en dat gaf soms moeilijke situaties. Teams die het niet eens zijn met je beslissing en tegen je gaan schreeuwen. Ik kan tegenwoordig in zo’n situatie goed bij mijn standpunt blijven en toch luisteren naar de ander, maar dat heb ik wel echt moeten leren. Een besluit hoeft niet perse fout als iemand het niet met je eens is!

Ik kijk echt uit naar het NK! Waarschijnlijk gaan we met alle Heroes langs om te kijken. Ik wil betrokken zijn bij dit Cruyff Court in Leeuwarden.'

Heroes of the Cruyff Court

De Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Naast beweging, is zeker ook de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren een belangrijk speerpunt. Het programma Heroes of the Cruyff Courts is ontwikkeld om aan deze beide behoeften te voldoen.

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren zoals Nabil een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk.