Met hun meidenteam uit Hilversum willen Mirre en Kate winnen. Maar nog liever: lol maken!

'Wij zijn Mirre en Kate, wij zitten samen in een team met meiden uit groep 7 en 8 van basisschool Elckerlyc in Hilversum. Het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi leek ons heel leuk, daarom doen we mee. We begonnen met z’n vieren en hebben ons team aangevuld met meiden uit een andere klas. Het is weer eens wat anders om onze vaste sport hockey af te wisselen met voetbal. We hebben verder niet echt geoefend of samen getraind, maar we hebben er wel heel veel zin in!

In het team doen wij niet boos naar elkaar als iemand een fout maakt, we moedigen elkaar juist heel erg aan. Ook als je langs de kant staat. Daaraan zie je wel dat wij respect belangrijk vinden. Dat laten we ook zien naar andere teams toe: we gaan niet op elkaar schelden of gemene dingen zeggen. We ondertekenen de respectvlag en we schudden elkaars handen na een wedstrijd. En als iemand bijvoorbeeld valt, dan helpen we haar weer omhoog.

We denken dat we wel kunnen winnen tijdens Cruyff Courts 6 vs 6! Maar het is vooral leuk dat we mee doen. We hebben trouwens ook een hele coole yell: WIJ ZIJN DE ELKERLYC SCHOOL EN WIJ WINNEN VOOR DE LOL!'

Heroes of the Cruyff Court
Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk, zoals Mirre en Kate. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.