'Ik ben Kim, en ik ben gek van voetballen. Ik wilde persé mee doen aan een voetbaltoernooi, dus heb ik vriendinnen gevraagd mee te doen, die niet eens allemaal voetbal spelen. Ze zeiden allemaal JA!'

'Ik wilde eerst meedoen aan een ander voetbaltoernooi, maar dat ging niet door. Met het 6 vs 6 kampioenschap zijn de spelregels beter. Je kan niet alleen winnen, het gaat ook om respect en samen spelen in een team.

Ook zijn er met het NK 6 vs 6 andere leuke activiteiten en wordt er steeds muziek gedraaid. Het draait dus niet alleen om voetbal. Ik mag met mijn vriendinnenteam door naar de kwartfinale in Den Haag, echt heel leuk!

Eén van mijn teamgenoten speelt met nummer 14, daar is ze heel trots op. Johan Cruijff was natuurlijk een hele goeie voetballer!'

Heroes of the Cruyff Court

De Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Naast beweging, is zeker ook de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren een belangrijk speerpunt. Het programma Heroes of the Cruyff Courts is ontwikkeld om aan deze beide behoeften te voldoen.

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen zoals Kim in de wijk.