'Jong en oud komen hier samen om te bewegen. Mijn taak is om iedereen daar optimaal gebruik van te laten maken!'

'Mijn naam is Jordy, en je kunt mij wekelijks op het Cruyff Court in Den Helder vinden. In deze stad vindt op 16 juni het NK Cruyff Courts 6 vs 6 plaats, een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar dat wordt georganiseerd door jongeren die hebben deelgenomen aan het Heroes of the Cruyff Courts project van de Cruyff Foundation. Daar ben ik enorm trots op! Ik heb namelijk hard mijn best gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Den Helder wordt soms gezien als een plek waar weinig te beleven valt. Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens! Op 16 juni zullen wij daarom iedereen laten zien wat Den Helder te bieden heeft. We werken er samen met onze Heroes hard aan om een mooi evenement neer te zetten, zodat de kinderen én alle bezoekers op 16 juni een prachtige dag kunnen beleven.

Wat ik mooi vind om te zien, is dat het Cruyff Court in Den Helder de laatste tijd na een stille periode weer beter wordt benut, iets waar ik als Cruyff Coach veel energie in heb gestoken en dat nu echt zijn vruchten afwerpt.'

Heroes of the Cruyff Court

De Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Naast beweging, is zeker ook de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren een belangrijk speerpunt. Het programma Heroes of the Cruyff Courts is ontwikkeld om aan deze beide behoeften te voldoen.

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches zoals Jordy opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk.