'Mijn naam is Emile van Delft, ik ben werkzaam als buurtsportcoach bij Talent in Opleiding en daardoor ook Cruyff Foundation Coach op het Cruyff Court in Almere. Talent in Opleiding organiseert buurtsportactiviteiten voor jong en oud, onder andere samen met Heroes. Ik draai al een aantal jaren met veel plezier Heroes of the Cruyff Courts op het Cruyff Court in Almere. Voetbal en organiseren zijn twee van mijn passies. Perfect dus dat ik de halve finale Cruyff Courts 6 vs 6 voor midden- Nederland in Almere kon organiseren.'

De jongen naast mij is Ayyoub, hij doet mee aan het project "de Helpende Hand". Daarmee willen we lokale kinderen uit groep 7/8 een zetje in de rug geven. Zij helpen ons bij de activiteiten op het Cruyff Court, waar tegenover staat dat zij hun eigen evenement mogen organiseren. Ayyoub heeft vorig jaar de heropening georganiseerd, omdat hij vond dat we moesten vieren dat het veld van ons Cruyff Court was vernieuwd. Hij helpt ons nog steeds regelmatig, bijvoorbeeld als ondersteuning bij het organiseren van de halve finale. Als hij straks oud genoeg is, zal hij zeker mee gaan doen aan het project Heroes of the Cruyff Courts.

Die Heroes spelen hier echt langdurig een rol: ook Heroes die twee jaar geleden mee hebben gedaan aan het project, helpen nu nog steeds bij de activiteiten die wij organiseren op het Cruyff Court. Eén van die Heroes heeft zelf niet de diploma’s om buurtsportcoach te worden, maar door Hero te worden kan hij toch zijn steentje bijdragen en iets terug doen voor de wijk. Hij vind het leuk om te helpen en hij haalt daar voldoening uit en wij zijn hartstikke blij met deze extra handjes. Zo zijn er hier meerdere oud-Heroes die terug blijven komen. Mijn eigen assistenten! Zo blijven zij en de nieuwe Heroes zich ontwikkelen en zorgen we samen voor een veilige plek om te sporten. Organiseren en werken met mensen zijn vaardigheden die je in de rest van je leven kan gebruiken en ik vind dat alle jongeren die kans moeten grijpen!

Het bijzondere aan het Cruyff Court en de andere faciliteiten hierom heen, is dat het de wijk overstijgt. Ook bewoners uit andere wijken komen hier naartoe om te sporten. Daardoor is het drukker op dit Cruyff Court en is er meer diversiteit. Je ziet de leeftijd variëren van 0 tot 88 jaar. Iedereen kan hier (gratis) komen sporten en bewegen. Ik ben er superblij mee!

Heroes of the Cruyff Court

De Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Naast beweging, is zeker ook de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als jongeren een belangrijk speerpunt. Het programma Heroes of the Cruyff Courts is ontwikkeld om aan deze beide behoeften te voldoen.

Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches zoals Emile opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk.