Cruyff Foundation Coaches

Het Heroes of the Cruyff Courts project wordt geleid door Cruyff Foundation Coaches. Dit zijn professionals in de wijk die daarna zelfstandig het Heroes of the Cruyff Courts project kunnen draaien met jongeren uit hun wijk.

Hiervoor bieden we hen een opleiding tot Cruyff Foundation Coach aan. Tijdens de cursus leren zij hoe je een team kan maken van een groep jongeren, hoe je een coachende rol aan kan nemen en hoe je jongeren langdurig aan een Cruyff Court kan binden.

In de meeste gevallen is een Cruyff Foundation Coach iemand die binnen een organisatie in de wijk actief is of binnen een sportvereniging. 

Cruyff Foundation coach worden

Om Cruyff Foundation Coach te worden, dien je de opleiding Cruyff Foundation Coach te volgen. Deze is geschikt voor lokale sportbuurtwerkers die zich in willen zetten op het Cruyff Court in hun wijk. Tijdens de cursus leer je:

  • Om een team te maken van een groep jongeren (circa 14-21 jaar)
  • Om een coachende rol aan te nemen en de jongeren te laten ontwikkelen
  • Het project Heroes of the Cruyff Courts op te starten in een periode van circa 2 maanden (6 tot 8 bijeenkomsten)
  • Jongeren langdurig aan de wijk en/ of het Cruyff Court te binden

Wanneer de cursus op een positieve en succesvolle manier is afgerond, ontvang je een Cruyff Foundation Coach certificaat vanuit het Johan Cruyff Institute. Vanaf dat moment kun je op het Cruyff Court in jouw gemeente aan de slag met Heroes of the Cruyff Courts.