Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

Schenken & nalaten


Periodiek schenken
Wilt u de Johan Cruyff Foundation steunen? Dan is het voor u én voor de Cruyff Foundation het voordeligste als u dat via een periodieke schenking doet. 

Met een periodieke schenking profiteert u van maximaal belastingvoordeel, dus zonder aftrekbeperkingen. U mag uw schenking jaarlijks als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. U geeft u ons daarmee ook zekerheid voor de toekomst en is uw gift meer waard.

Download en print hier het volmachtformulier

Vul uw gegevens in en stuur deze, samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs, op naar: Johan Cruyff Foundation, Antwoordnummer 47795, 1070 VD Amsterdam.

Schenken per notariële akte

Er zijn speciale belastingregels voor instellingen 'die het algemeen nut beogen'. Deze regels maken het mogelijk om een deel van je schenking aan de Johan Cruyff Foundation af te trekken van uw belastbaar inkomen. Ligt het totaalbedrag van uw giften tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen, dan heeft u recht op fiscale aftrek van de belasting. Een andere, extra voordelige manier van schenken is het schenken per notariële akte (lijfrenteschenking). Bij een notariële schenking betaalt de fiscus namelijk een flink deel (tot 52%) mee aan uw hulp. Zo kunt u de Cruyff Foundation met een hoger bedrag steunen zonder dat het u iets extra's kost. Ook als u al gebruik maakt van de reguliere fiscale aftrek, kan schenken per notariële akte extra voordeel voor u betekenen.

Nalaten via legaten en erfstellingen
In een testament kunt u laten vastleggen wat er na uw overlijden met uw bezittingen moet gebeuren. Kinderen hebben recht op een kindsdeel, de zogenaamde legitieme portie, het overige deel kunt u met een legaat aan een goed doel nalaten. Wilt u dat geen enkel kind buitenspel staat? En dat ieder kind kan sporten en bewegen. Benoem de Johan Cruyff Foundation dan tot mede-erfgenaam met een door u vastgesteld bedrag of door u omschreven goederen (bijvoorbeeld een auto, huis of sieraden).


Steun ons
Steun ons

Lees hier hoe je als particulier of bedrijf de Foundation kunt steunen

Lees meer
Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation