Gepubliceerd op 8 maart 2019

Samen met Gehandicaptensport Nederland gaan wij kinderen en jongeren kennis laten maken met goalball en talenten in die sport de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen.

Goalball is een Paralympische teamsport voor mensen met een visuele handicap. Het is een zaalsport die wordt gespeeld door twee teams van drie spelers. Aan beide zijden van het speelveld staat een doel dat verdedigd moet worden. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes die in het goal van de tegenstander moet verdwijnen. Het spelen en tegenhouden van de bal vergt dus veel van je concentratie en luistervermogen. De sport stelt hoge, veelzijdige eisen aan de sporter. Het komt aan op goed communiceren, concentratie, snelheid en bewegen. Goalball kan op alle niveaus worden beoefend, van pure recreatie tot aan absolute topsport.

Wij ondersteunen Gehandicaptensport Nederland om meer jonge sporters met een visuele handicap te stimuleren om goalball te gaan spelen en hun sporttalent te ontwikkelen. Goalball talenten krijgen als lid van het Cruyff Foundation Talentteam trainingen van de goalball talentcoach, spelen wedstrijden en worden met veel aandacht en deskundigheid opgeleid. Plezier en ontwikkelen gaan in het Johan Cruyff Talentteam Goalball hand in hand!

Wil je meer weten over goalball, talentontwikkeling goalball en/of het Johan Cruyff Talentteam? Stuur een mail naar goalball@gehandicaptensport.nl of bel: 030-3077890.