Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

Nevobo


Nevobo Nevobo Opendag 

Zitvolleybal is één van de weinige aangepaste sporten waarbij het lichaam van de sporter het enige middel is dat ingezet wordt. Rolstoelen of protheses zijn niet nodig om het spel te kunnen spelen. Je gaat zitten op de grond en iedereen is gelijk! Hierdoor wordt daadwerkelijk aan de kracht, conditie, rompstabiliteit en souplesse van het lichaam gewerkt, evenals aan mentale kracht. Bovendien is zitvolleybal een leuke, snelle en dynamische sport.

Samenwerking Cruyff Foundation en Nevobo
Sinds 1 mei 2013 werken beide partijen samen aan het vergroten van de bekendheid van het zitvolleybal en het borgen van structureel aanbod op Mytylscholen, revalidatiecentra en reguliere verenigingen voor mensen met een beperking en chronisch sportgeblesseerden.

Door de samenwerking willen wij de instroom en doorstroom van jeugdspelers richting verenigingen en nationale teams vergroten! Zodat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen kunnen genieten van het volleybalspel!  Er worden clinics gegeven op scholen, revalidatiecentra en ook de reguliere volleybalverenigingen. Daarnaast is er speciaal voor de jeugd ook een talenttraining gestart, hier krijgen kinderen die zitvolleybal heel leuk vinden training om een kei te worden in zitvolleybal.

Smashball
In 2016 is aan de samenwerking tevens smashbal toegevoegd. Smashbal is een volleybalspel, waarbij kan worden gescoord door zo hard mogelijk de bal op de grond te slaan, zodat de tegenstander de bal niet kan vangen. Het spel wordt opgenomen in de programmering van de meer dan 200 Cruyff Courts en dat geldt ook voor het Smashbalpakket dat beschikbaar wordt gesteld aan scholen met Schoolplein14. Dat laatste is een Cruyff Foundation-initiatief om basisschoolleerlingen uit te dagen en een stimulans om met elkaar te spelen en sporten.

Meer informatie
Op de websites van specifiek zitvolleybal en de Nevobo vind je alle informatie over zitvolleybal. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je deze sturen naar zitvolleybal@nevobo.nl


Gehandicapte jeugd
Gehandicapte jeugd

Wij ondersteunen sportprojecten voor de gehandicapte jeugd, werken samen met sportbonden en andere organisaties.

Lees meer
NOC*NSF/ Sportbonden
NOC*NSF/ Sportbonden

De samenwerking met NOC*NSF en de sportbonden op het gebied van jeugd met een handicap.

Lees meer
Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation