Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

'De 14 van Johan 2014'


Dit zijn 14 jonge sporters met een missie: nóg meer gehandicapte en niet gehandicapte jongeren in beweging brengen. Een jaar lang zetten zij zich als bijzonder ambassadeur in om het gedachtegoed van de Johan Cruyff Foundation uit te dragen. Stuk voor stuk zijn ze het springlevende bewijs van de vele buitengewone initiatieven van de Foundation om sport op wat voor manier dan ook toegankelijker te maken voor de jeugd.


Volg Het Blog Op 
USOF 97703 JCF A0 Belaid Chaima      Chaima Aafer
Ambassadeur: Community Program  
Sport: Voetbal
Leeftijd: 19

De Amsterdamse Chaima wilt in haar ambassadeursjaar kinderen stimuleren om te gaan sporten: "Het zou voor mij een grote eer zijn om jonge kinderen te stimuleren om te gaan sporten. Ik ervaar zelf heel veel plezier bij het sporten en het zou prachtig zijn als ik anderen hierbij kan helpen op dat gebied."

Belaid Nahari
Ambassadeur: Community Program
Sport: Voetbal
Leeftijd: 24

De 24-jarige Belaid is ambassadeur van het Community Program. Hij is heel veel met sport en bewegen bezig: "Sport en beweging speelt een zeer belangrijke rol in mijn leven. Mijn sportdoel voor het jaar 2014 is dat ik via mijn activiteiten meer jongeren kan bereiken. Door middel van mijn activiteiten wil ik de jongeren motiveren om te sporten en te bewegen en ze stimuleren om zich in te schrijven bij een lokale sportvereniging waar ze wekelijks kunnen sporten in teamverband. Sport is namelijk een mooi middel om jongeren met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen."
       
Ahmed     Ahmed Hashi
Ambassadeur: Cruyff Courts
Sport: Voetbal
Leeftijd: 19

Ahmed is al jaren veel te vinden op verschillende Cruyff Courts in Tilburg. Hij wilt met zijn ambassadeursschap graag jongeren helpen en hen stimuleren om mee te doen aan sportactiviteiten. Daarnaast wil hij ook sociale hulp bieden. De 19-jarige Tilburger wil niet alleen een voorbeeld zijn voor zijn stad of wijk, maar voor heel Nederland.  
       
USOF 97703 JCF A0 Bo     Bo Kramer
Ambassadeur: Rolstoelbasketball
Sport: Rolstoelbasketball
Leeftijd: 15

Sport speelt in Bo haar leven een hele grote rol, al vanaf kleins aan: "Heel mijn familie is sport minded dus ik ben er mee opgegroeid. Sinds een jaar speel ik rolstoelbasketball, dit heeft mijn leven op een leuke manier op zijn kop gezet. Op dit moment leef ik voor basketbal en zal ik er alles aan doen om hier dan ook zo veel mogelijk mee bezig te zijn."  
       
USOF 97703 JCF A0 Corné     Corné de Koning
Ambassadeur: Aangepast roeien
Sport: Roeien
Leeftijd: 23 

Roeien is op dit moment erg belangrijk in het leven van Corné: "Ik probeer naast mijn baan zo veel en zo hard mogelijk te trainen om steeds beter te worden. Wanneer ik niet sport zorg ik dat ik gezond leef en mijn lichaam in zo'n goed mogelijke conditie is. Ik denk dat ik mensen kan laten zien en inspireren dat er veel haalbaar is als je ergens maar hard genoeg voor werkt. Ikzelf roei nog maar een jaar, maar in dit jaar heb ik laten zien dat je met hard trainen veel kan bereiken." 
       
USOF 97703 JCF A0 Jeroen     Jeroen Kampschreur
Ambassadeur: Aangepast skiën
Sport: Zitskiën
Leeftijd: 14

Sport speelt de hoofdrol in Jeroen zijn leven:"In 2010 deed ik mee met een FUNdament tot Talent-dag van de Cruyff Foundation en de NSkiV. Ik mocht gelijk meetrainen en zit nu gemiddeld 8 weken per jaar in het buitenland om te trainen en aan wedstrijden mee te doen. Nu zit ik in het belofte team en ben in maart naar Sochi gegaan als topsporttalent om alles te bekijken en te leren. Ik ga keihard trainen om mij te plaatsen voor de winterspelen in 2018."
       
USOF 97703 JCF A0 Majid     Majid Maghrbi
Ambassadeur: Speciaal Cruyff
Court
Sport: Rolstoelhockey
Leeftijd: 15

Hij is elke dag druk bezig met sporten op het Speciale Cruyff Court bij hem op school: "Sport is voor mij een manier om gezond te blijven, om een sterk lichaam te krijgen en om in contact te komen met andere mensen. Het geeft mij het gevoel dat ik ergens goed in ben. Vrijwel elke dag ben ik aan het sporten. Wanneer ik sport voel ik mij vrij en kan ik mij uiten." 

       
USOF 97703 JCF A0 Mike Erva     Erva Yigiter
Ambassadeur Schoolplein14
Sport: Tennis
Leeftijd: 11

Erva is dol op haar Schoolplein14: "Ik vind het leuk om te sporten met vrienden en vriendinnen in de pauze van school en daarbuiten bij mij in de buurt. Zo leer ik veel nieuwe vriendinnen kennen en kan ik mijn energie kwijt. Ik wil tegen de mensen vertellen hoe leuk het is om op een Schoolplein14 te spelen."

Mike van Vliet
Ambassadeur: Schoolplein14 
Sport: Korfbal
Leeftijd: 10

"Ik hou van bewegen en vind het heel erg spannend dat mijn school een Schoolplein14 krijgt. Het meest houd ik van balsporten. Ik zit op korfbal in het D1 team samen met mijn tweelingbroer. Ook ben ik gek op voetbal en volleybal. Ik vind het leuk om doelpunten te maken en dat je elkaar dan de high five geeft. Alleen met de bal spelen vind ik saai, maar met een team kan je echt samen spelen."
       
USOF 97703 JCF A0 Nikita     Nikita den Boer
Ambassadeur Gehandicaptenatletiek
Sport: Wheelen - atletiek
Leeftijd: 23

"Ik wil de jeugd motiveren om te gaan sporten omdat ik zelf heb gemerkt hoe belangrijk sporten is voor lichaam en geest. Sport speelt een grote rol in mijn leven en is één van de belangrijkste dingen. Als ik heel hard werk met mijn wheeler over de atletiekbaan ga geeft mij dat een kick. Dit wil ik ook graag overbrengen naar anderen."

       
USOF 97703 JCF A0 Robin     Robin van Damme
Ambassadeur: Gehandicaptenatletiek
Sport: Sprint - atletiek
Leeftijd: 22

Robin leeft voor atletiek en traint hiervoor 14 keer per week. Hij wilt graag een plek bemachtigen op de Paralympische Spelen in Rio. "Sport is mijn leven. De mensen die ik het vaakst zie zijn mijn teamgenoten en onze coach. Sporten doe ik met heel veel plezier, dus het is een heel mooi leven. Tijdens mijn ambassadeursjaar wil ik het sportplezier overdragen naar mijn omgeving. 

     

USOF 97703 JCF A0 Rick     Rick Smeets
Ambassadeur: Sportief met diabetes
Sport: Voetbal
Leeftijd: 17

Rick is dol op voetbal en besteedt hier ondanks zijn diabetes wekelijks ook veel tijd aan. "Ik vind het leuk om iedereen die het maar wilt horen iets te vertellen over mijn ervaring met diabetes in combinatie met topsport. Ik weet dat het mogelijk is. Via de Cruyff Foundation bereiken wij sneller meer mensen om over onze ervaringen te vertellen."  
       
USOF 97703 JCF A0 Chantalle     Chantalle Zijderveld
Ambassadeur Aangepast
zwemmen
Sport: Zwemmen
Leeftijd: 13

Chantalle haar leven staat momenteel in het teken van zwemmen: "Vanaf jongs af aan vond ik het al leuk om iets actiefs te doen. Na het halen van mijn B-diploma ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen. Op het moment is het niet mijn sport, maar een deel van mijn leven. Ik moet niet denken aan een leven zonder zwemmen. Omdat ik een gemotiveerde sporter ben, denk ik dat ik via de Cruyff Foundation andere jongeren kan motiveren om ook te gaan sporten."

'De 14 van Johan 2013'
'De 14 van Johan 2013'

14 trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation, jonge sporters met een missie

Maak kennis met
'De 14 van Johan 2012'
'De 14 van Johan 2012'

14 trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation, jonge sporters met een missie

Maak kennis met
'De 14 van Johan 2011'
'De 14 van Johan 2011'

14 trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation, jonge sporters met een missie

Maak kennis met
Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation