Cruyff Foundation

De 14 van Johan 2013


 USOF 97077 Poster Thalita  

     

Thalita de Jong

Ambassadeur: Cruyff College
Sport: wielrennen

Thalita combineert topsport met een studie aan het Cruyff College. “Dankzij mijn opleiding aan het Cruyff College kan ik topsport en studie combineren”, vertelt Thalita de Jong. “Ik train zes keer per week en heb het doel om de top van het wielrennen te halen. Maar tegelijkertijd vind ik het belangrijk om een opleiding te volgen, want ook na een eventuele wielercarrière moet je wel verder kunnen. Op het Cruyff College houden ze goed rekening met mijn trainingsschema, waardoor dit mogelijk is.”

 

       
 USOF 97077 Poster Rody    

Rody de Bie

Ambassadeur: Rolstoeltennis
Sport: rolstoeltennis

De achttienjarige Rody staat al in de top honderd bij de senioren en mag zich bij de beste vijf rolstoeltennissers van Nederland rekenen. “Mijn doel is om in 2014 aan te sluiten bij de internationale top om vervolgens op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio uit te komen” vertelt Rody. “

 USOF 97077 Poster Chris    

Chris Vos

Ambassadeur Wintersporten
Sport: snowboarden

Chris is voor het tweede jaar geselecteerd als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Hij vertelt enthousiast: “Het is geweldig om één van de 14 van Johan te zijn. Ik ben para-snowboarder en train op dit moment voor de Paralympics in Sotchi. Ook al heb je een handicap, je kunt nog steeds genieten van sport. Dat wil ik aan andere jongeren laten zien met mijn werk als één van de 14 van Johan.” Chris is goed op weg voor Sotchi getuige zijn titel bij het WK para-snowboarden voor junioren vorig jaar. “Ik heb de piste in Sochi al gezien en ik kan niet wachten om er tijdens de Paralympics te boarden, dat is echt mijn droom.”

Lees meer over Chris op zijn eigen website adaptivechris.com 

 USOF 97077 Poster Marije    

Marije Oosterhuis

Ambassadeur Aangepast Zwemmen & Cruyff College
Sport: zwemmen

Marije Oosterhuis is een van ‘De 14 van Johan’ in 2013. Een hele eer vindt ze. De tweedejaars studente Marketing & Communicatie aan het Johan Cruyff College vertegenwoordigde ons land op de Paralympische Spelen in Londen. Marije komt uit een zwemfamilie en vanaf haar zesde is Marije veelvuldig in het water te vinden. Zo deed ze mee aan de Nationale Jeugdkampioenschappen en andere wedstrijden. In 2008 werd een tumor uit haar rechter bovenbeen verwijderd. Daarmee gingen ook een aantal spieren verloren. Lopen kan ze nog wel met behulp van een brace, maar zwemmen doet Marije, door het gebrek aan spieren, met een been. ‘Sinds oktober 2009 doe ik mee aan het aangepaste zwemmen. Mijn specialisaties zijn de 400 meter vrij en de 100 meter rugslag’. Op de laatste afstand is Marije het meest succesvol. In 2011 werd ze derde bij het Europees Kampioenschap. In Londen eindigde ze als negende. haar doel is helder: ‘In Rio ga ik voor een finaleplaats, maar eigenlijk voor een medaille. Voor dit jaar is mijn doel een plek in de finale op het WK in Canada.’ Ze traint acht keer per week twee uur lang. Marije twijfelde niet toen het verzoek kwam of ze een van ‘De 14 van Johan’ wilde worden. “Ik wil me graag inzetten voor de Foundation. Het is heel goed wat ze doen, alle kinderen krijgen een eerlijke kans. Het lijkt me leuk om andere kinderen aan het bewegen en sporten te krijgen.’ 

 

 USOF 97077 Poster Desiree    

Desiree Vranken

Ambassadeur: Atletiek
Sport: Wheelen

Met haar 15 jaar behoort Desiree tot de meest talentvolle Nederlandse Paralympische atleten. In 2010 werd zij zelfs de jongste sporter ooit die de A-status kreeg bij het NOC*NSF. Desiree: “Bij de Paralympische Spelen in Londen heb ik een bronzen medaille gehaald op de 200 meter. Ik heb mijzelf nu als doel gesteld om bij de Wereldkampioenschappen in Lyon ook op de 100 meter een medaille te halen”. Als één van de 14 van Johan zal ze vooral de Paralympische atletiek gaan promoten en daar is Desiree trots op: “Ik vind het héél leuk en bijzonder om één van de 14 te mogen zijn.”

Lees meer over Desiree op haar eigen website desireevranken.com

 USOF 97077 Poster Amy    

Amy Kaijen

Ambassadeur: Rolstoelbasketball
Sport: Rolstoelbasketball

Hoewel ze pas vier jaar speelt, zit Amy (19) al een jaar bij de selectie voor het Nederlands Rolstoelbasketbal team onder 25 en mag dus gerust talentvol genoemd worden. “Afgelopen juli namen wij deel aan het EK in Groot-Brittannië, en zijn wij Europees Kampioeen geworden". Als één van de 14 van Johan gaat ze rolstoelbasketbal promoten, “Ik heb ook even rolstoeldansen gedaan, maar ik sport veel liever in teamverband, dus rolstoelbasketbal past echt bij mij.” 

 USOF 97077 Poster Pascalle    

Pascalle Janssen

Ambassadeur: Streetdance
Sport: Streetdance & handbal

Pascalle vindt handbal en streetdance het mooiste dat er is en vertelt enthousiast: ”Ik vind handbal en streetdance het aller leukste. Ik train één keer per week met handbal bij Ronald McDonald Only Friends en één keer per week met streetdance. Allebei wil ik ook altijd blijven doen.”

 USOF 97077 Poster Wessel    

Wessel Kamphuis

Ambassadeur: hockey
Sport: hockey

Wessel is een enthousiaste hockeyer en vindt het de beste sport: “Ik hockey bij MHC Zutphen en vind het de leukste sport die er is. Ik train één keer per week en speel soms ook wedstrijden.”

 USOF 97077 Poster Jordy    

Jordy Sennhenn

Ambassadeur: Speciale Cruyff Courts
Sport: voetbal

Jordy speelt heel vaak op het speciale Cruyff Court Heliomare in Wijk aan Zee en vertelt enthousiast: ”Ik vind het heel leuk om te sporten. Op het speciale Cruyff Court kan ik voetballen en basketballen. Ik speel er bijna iedere dag.”
Jordy wil in zijn rol als ambassadeur overdragen "dat iedereen veel moet sporten, maar wel met respect voor elkaar".

Lees hier over Jordy in de Schager Courant

 

 USOF 97077 Poster Hiewiedaar    

Hiewiedaar Alyass

Ambassadeur: Cruyff Courts
Sport: voetbal

Hiewiedaar is pas tien jaar oud, maar heeft grote dromen. “Ooit zou ik bij het vrouwenelftal van FC Twente of FC Barcelona willen spelen, maar als dat niet lukt word ik advocaat”. Voorlopig speelt ze nog bij haar lokale club en op het Cruyff Court in Lelystad. Hiewiedaar: “Ik vind het heel leuk om te voetballen op het Cruyff Court tegenover mijn school. Ik kan er met mijn vrienden terecht en er is een echte voetbalsfeer!”.

 USOF 97077 Poster Ahmet    

Ahmet Ufak

Ambassadeur: Cruyff Courts
Sport: voetbal

Ahmet voetbalt bijna elke dag op het Cruyff Court bij hem in de wijk samen met zijn vrienden.

Als ambassadeur van de Cruyff Foundation heeft Ahmet als doelstelling: Het openen van de kwartfinales Cruyff Courts Kampioenen in Schiedam samen met de wethouder sport en het openen van diverse Schoolpleinen14 in Schiedam.

 USOF 97077 Poster Behroez    

Behroez Mahbobi

Ambassadeur: Cruyff Foundation Community Program
Sport: voetbal

Doelstelling: Cruyff Foundation Community Coach worden en 1 project draaien in Roombeek, Enschede in 2013.
Behroez heeft zelf ondertussen al bedacht hoe hij invulling gaat geven aan zijn nieuwe functie: „Ik wil FC Twente weer wat meer bij de Cruyff Courts gaan betrekken en als ik de cursus voor Cruyff Foundation coach van het Cruyff Foundation Community Program heb afgerond kan ik veel activiteiten blijven organiseren voor de jeugd van Enschede Noord.

 USOF 97077 Poster Teun    

Teun Gerritsma

Ambassadeur: Schoolplein14
Sport: voetbal

Schoolplein14 is hét nieuwe project van de Johan Cruyff Foundation en Teun vertegenwoordigt dit project als één van de 14 van Johan. Op dit moment zijn veel schoolpleinen vaak saai en dagen niet uit om te bewegen. De Johan Cruyff Foundation wil daar verandering in brengen en Teun denkt daar ook zo over: “Kinderen moeten een leuke plek hebben om te sporten en spelen. Een Schoolplein14 ziet er al veel beter uit. Daarom wil ik het 50e Schoolplein14 openen, het liefst samen met Mark van Bommel".

 USOF 97077 Poster Aitor    

Aitor Da Costa Bueno

Ambassadeur: Internationale Cruyff Courts & Patio14
Sport: voetbal

Doelstelling: de speciale Cruyff Courts en Patio14 in Spanje openen
Aitor vertegenwoordigt de Internationale Cruyff Courts en Schoolplein14 (Patio14) in Spanje. Op jongere leeftijd had Aitor leer- en gedragsproblemen, maar de Cruyff Courts hebben hem daarbij geholpen. “Ik kon door op het Cruyff Court in Barcelona te voetballen mijn energie kwijt. Door het sporten kon ik mij beter focussen op mijn schoolwerk en gingen mijn prestaties ook omhoog.”


Cruyff Foundation Seminar 2014
Cruyff Foundation Seminar 2014

Een unieke dag op 21 maart in de Amsterdam ArenA

Lees meer
'De 14 van Johan 2012'
'De 14 van Johan 2012'

14 trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation, jonge sporters met een missie

Maak kennis met
'De 14 van Johan 2011'
'De 14 van Johan 2011'

14 trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation, jonge sporters met een missie

Maak kennis met
Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation