Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

Cruyff Foundation on Tour


De Cruyff Foundation On Tour is weer van start! Zes weken lang gaan we met een mobiel Cruyff Court langs verschillende asielzoekerscentra in Nederland. Sport en spel geven jonge vluchtelingen de kans om weer even kind te zijn. Het geeft hen plezier en daarmee ook de gelegenheid tot verwerking van de stress die ze hebben ervaren. Een week lang staat het mobiele Cruyff Court bij het asielzoekerscentrum, waar verschillende sportactiviteiten worden georganiseerd door de speciaal opgeleide medewerker van het centrum. Daarnaast ontvangt het asielzoekerscentrum een sportpakket met verschillende sport- en spelmaterialen.

De internationale organisatie Right To Play, gespecialiseerd in sport en speelactiviteiten voor kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden, heeft bijgedragen aan de training van medewerkers van de asielzoekerscentra, die ook hebben deelgenomen aan ons Heroes of the Cruyff Court Project.

Dankzij de aangeboden sportmaterialen en trainingen kunnen de vluchtelingen blijven genieten van sport en spel, ook na deze speciale week. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en een bijdrage van UEFA for children brengen wij ook vluchtelingen vooruit door beweging. Benieuwd hoe dit vorig jaar was? Bekijk de video hieronder!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met cruyffcourts@cruyff-foundation.org. 


Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation