Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

Cruyff Foundation lanceert boek voor voetballende meiden


Met het EK vrouwenvoetbal in Nederland, belooft het een mooi voetbaljaar te worden voor vrouwen. Het perfecte moment voor een boek over meidenvoetbal!

Het boek ‘Meidenvoetbal in 14 verhalen’ is een bundel van 14 bijzondere verhalen van voetbalsters van vroeger, nu en van de toekomst. Met dit boek willen we de kracht van het vrouwenvoetbal laten zien. Daarnaast is het een inspiratiebron voor jonge meiden en vrouwen dat ook zij een stevig potje kunnen trappen en hun dromen mogen najagen.

Meer voetbalmeiden
De Cruyff Foundation vindt het belangrijk dat alle jeugd kan sporten, ongeacht cultuur, religie of beperking, maar zeker ook ongeacht geslacht. Op de Cruyff Courts, één van projecten van de Cruyff Foundation, ziet zij echter al jaren een ondervertegenwoordiging van meisjes. Het is de hoogste tijd om dat te veranderen!

Naast het boek stimuleert de Cruyff Foundation meisjes te voetballen door activiteiten voor meisjes op de Cruyff Courts en het Cruyff Court 6 vs 6 kampioenschap. Samen met Plan Nederland hebben we daarnaast LaLeague opgezet, waarmee we iedereen oproepen om op het veld te gaan voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Enthousiast?
Het boek is vanaf deze week verkrijgbaar in de diverse boekhandels. Daarnaast is hij verkrijgbaar via Bol.com.

 


Nationale Postcode Loterij

Copyright © Cruyff Foundation